Alat pemadam kebakaran munggaran dipaténkeun ku kimiawan Ambrose Godfrey di 1723. Ti saprak éta, seueur jinis alat pemadam anu parantos dipanggihan, dirobih sareng dimekarkeun.

Tapi hiji hal tetep sami teu masalah jaman - opat unsur kedah aya pikeun seuneu pikeun aya. Unsur-unsur ieu kalebet oksigén, panas, bahan bakar sareng réaksi kimia. Nalika anjeun miceun salah sahiji tina opat unsur dina "segitiga seuneu, ”Seuneu teras tiasa dipareuman.

Nanging, pikeun hasil mareuman seuneu, anjeun kedah nganggo leres pareum.

Supados berhasil mareuman seuneu, anjeun kedah nganggo pemadam anu leres. (Poto / Greg Friese)

ARTIKEL Hubungan

Naha rigs seuneu, ambulan peryogi extinguishers portabel

Pangajaran dina alat pemadam seuneu

Kumaha mésér pemadam kebakaran

Jinis alat pemadam kebakaran anu paling umum dianggo dina tipena béda bahan bakar seuneu nyaéta:

  1. Alat pemadam kebakaran cai: Alat pemadam kebakaran cai nyiram kahuruan ku nyandak unsur panas tina segitiga seuneu. Éta ngan ukur dianggo pikeun Kelas A waé.
  2. Alat seuneu seuneu kimia garing: Alat pareuman kimia garing mareuman seuneu ku ngaganggu réaksi kimia tina segitiga seuneu. Éta paling épéktip dina Kelas A, B sareng C kahuruan.
  3. Alat pareum seuneu CO2: Alat pemotong karbon dioksida nyandak unsur oksigén tina segitiga seuneu. Éta ogé ngaluarkeun panas ku héd tiis. Éta tiasa dianggo dina Kelas B sareng C kahuruan.

Sareng kusabab sadaya kahuruan dibakar sacara béda-béda, aya rupa-rupa alat pemadam kebakaran dumasar kana jinis seuneu. Sababaraha pamadamuan tiasa dianggo dina langkung ti hiji kelas seuneu, sedengkeun anu sanésna ngingetkeun ngeunaan panggunaan pemadam kelas khusus.

Ieu mangrupikeun pérak alat pemadam kebakaran diklasifikasikeun dumasar jinisna:

Alat pemadam kebakaran diklasifikasikeun ku jinisna: Naon anu dianggo pikeun pemadam kebakaran:
Alat pemadam kebakaran Kelas A Alat pemadam ieu dianggo pikeun seuneu anu ngalibatkeun pembakaran biasa, sapertos kai, keretas, kaén, sampah sareng plastik.
Pemadam seuneu kelas B Alat pemadam ieu dianggo pikeun seuneu anu ngalibatkeun cairan anu kaduruk, sapertos minyak, béngsin sareng minyak.
Alat seuneu kelas C Alat pemadam ieu dianggo pikeun seuneu anu ngalibatkeun peralatan listrik, sapertos motor, trafo sareng alat-alat.
Alat seuneu kelas D Alat pemadam ieu dianggo pikeun seuneu anu ngalibetkeun logam anu tiasa diduruk, sapertos kalium, natrium, aluminium sareng magnesium.
Pemadam seuneu kelas K Alat pemadam ieu dianggo pikeun seuneu anu ngalebetkeun minyak masak sareng gajih, sapertos lemak sato sareng sayuran.

Penting pikeun diémutan yén unggal seuneu ngabutuhkeun pemadam anu béda dumasar kana kaayanana.

Sareng upami anjeun badé nganggo alat pemadam, émut LULUS: tarik pin, udagkeun nozel atanapi selang dina dasar seuneu, peres tingkat operasi pikeun ngaleupaskeun agén pemadam sareng nyapu nozel atanapi selang ti sisi ka sisi nepi ka seuneu pareum.


Pos waktos: Aug-27-2020