Patugas pemadam kebakaran nganggo busa Pembentuk Pilem cai (AFFF) pikeun ngabantosan seuneu anu hésé diperjuangkeun, khususna kebakaran anu ngalibatkeun minyak bumi atanapi cairan anu kaduruk ‚katelah Kelas B kahuruan. Nanging, henteu sadayana seuneu pemadam kebakaran diklasifikasikeun salaku AFFF.

Sababaraha formulasi AFFF ngandung kelas bahan kimia anu dikenal salaku perfluorochemicals (PFCs) sareng ieu parantos ngahudangkeun prihatin ngeunaan kamungkinan pikeun kontaminasi tina cai taneuh sumber tina panggunaan agén AFFF anu ngandung PFC.

Dina Méi 2000, anu Perusahaan 3M nyarios yén éta moal ngahasilkeun deui flurosurfactants dumasarkeun PFOS (perfluorooctanesulphonate) nganggo prosés flouorinasi éléktrokimia. Sateuacan ieu, PFC anu paling umum dianggo dina pemadam kebakaran nyaéta PFOS sareng turunanana.

AFFF gancang mareuman seuneu suluh, tapi éta ngandung PFAS, anu singkatan zat per- sareng polfluoroalkil. Sababaraha polusi PFAS batang tina panggunaan busa pemadam kebakaran. (Poto / Joint Base San Antonio)

ARTIKEL Hubungan

Mertimbangkeun 'normal anyar' pikeun aparat seuneu

Aliran toksik 'busa misteri' caket Detroit éta PFAS - tapi ti mana?

Busa seuneu anu dianggo pikeun latihan di Conn. Tiasa janten kaséhatan anu serius, résiko lingkungan

Salami sababaraha taun ka pengker, industri busa pemadam kebakaran parantos ngalih ti PFOS sareng turunanana salaku akibat tina tekanan législatif. Pabrikan-pabrikan éta parantos ngembangkeun sareng nyandak pasar pemadam kebakaran anu henteu nganggo fluorokimia, nyaéta bébas tina fluor.

Pabrikan busa bébas fluorin nyatakeun yén busa ieu kurang mangaruhan kana lingkungan sareng nyatujuan persetujuan internasional pikeun syarat pemadam kebakaran sareng ekspektasi pangguna akhir. Sanaos kitu, masih aya masalah lingkungan ngeunaan busa pemadam kebakaran sareng panilitian ngeunaan subjek teras diteraskeun.

MENGGUNUNGAN PANGAJARAN AFFF?

Perhatosan pusatna berpotensi mangaruhan négatip kana lingkungan tina ngaleupaskeun larutan busa (gabungan cai sareng konséntrasi busa). Masalah anu utami nyaéta karacunan, biodegradabilitas, kegigihan, kaubaran dina pepelakan pangolahan cai limbah sareng pemuatan gizi tina taneuh. Sadaya ieu mangrupikeun kahariwang nalika larutan busa dugi sistem cai alami atanapi domestik.

Nalika AFFF anu ngandung PFC sababaraha kali dianggo dina hiji lokasi salami waktos anu lami, PFC tiasa ngalih tina busa kana taneuh teras kana cai jero taneuh. Jumlah PFCs anu asup ka jero cai gumantung kana jinis sareng jumlah AFFF anu dianggo, dimana éta dianggo, jinis taneuh sareng faktor-faktor sanés.

Upami sumur swasta atanapi umum tempatna caket, éta tiasa berpotensi kapangaruhan ku PFC ti tempat anu dianggo AFFF. Kieu tingali naon anu diterbitkeun Departemen Kaséhatan Minnesota; éta salah sahiji ti sababaraha nagara bagian tés pikeun kontaminasi.

"Dina 2008-2011, Badan Kontrol Polusi Minnesota (MPCA) nguji taneuh, cai permukaan, cai taneuh, sareng sédimén di sareng caket 13 situs AFFF di sakitar nagara. Aranjeunna ngadeteksi tingkat luhur PFC di sababaraha situs, tapi dina kaseueuran kasus kontaminasi henteu mangaruhan daérah ageung atanapi janten résiko pikeun manusa atanapi lingkungan. Tilu situs - Pangkalan Penjaga Nasional Duluth Air, Bandara Bemidji, sareng Akademi Pelatihan Seuneu Daérah Kulon - diidentifikasi dimana PFC parantos nyebarkeun cukup jauh yén Departemen Kaséhatan Minnesota sareng MPCA mutuskeun pikeun nguji sumur padumukan anu caket.

"Ieu langkung gampang kajantenan caket tempat-tempat di mana PFC anu ngandung PFC parantos dianggo sababaraha kali, sapertos daérah latihan seuneu, bandara, kilang kilang, sareng pepelakan kimia. Kurang kamungkinan kajadian tina hiji-hiji panggunaan AFFF pikeun merangan seuneu, kecuali upami seueur jilid AFFF dianggo. Sanaos sababaraha alat pemadam kebakaran portabel tiasa nganggo AFFC anu ngandung PFC, sakali panggunaan sajumlah sakedik sapertos kitu sigana moal ngabahayakeun cai bawah tanah. "

DISKARGERASI MAKANAN

Ngaleupaskeun larutan busa / cai sigana bakal hasil tina salah sahiji atanapi langkung tina skénario ieu:

  • Operasi pemadam kebakaran manual atanapi pembakaran bahan bakar;
  • Latihan latihan dimana busa dianggo dina skénario;
  • Sistem alat-alat busa sareng tés kandaraan; atawa
  • Sistem dibereskeun ngaleupaskeun.

Lokasi dimana salah sahiji atanapi langkung tina kajadian ieu sigana bakal lumangsung kalebet fasilitas pesawat terbang sareng fasilitas latihan pemadam kebakaran. Fasilitas bahaya khusus, sapertos gudang bahan bakaran / bahaya, fasilitas panyimpenan cair anu gampang kaduruk sareng fasilitas panyimpenan limbah anu bahaya, ogé ngajantenkeun daptar.

Éta pikaresepeun pisan pikeun ngumpulkeun solusi busa saatos dianggo pikeun operasi pemadam kebakaran. Di sagigireun komponén busa éta sorangan, busa kamungkinan pisan kacemar ku suluh atanapi suluh anu aya dina seuneu. Acara bahan bahaya anu biasa ayeuna parantos rusak.

Strategi ngawadahan manual anu dianggo pikeun tumpahan anu ngalibatkeun cairan bahaya kedah dianggo nalika kaayaan sareng ijin padamel. Ieu kalebet ngablokir solokan badai pikeun nyegah larutan busa / cai anu tercemar tina lebet kana sistem cai limbah atanapi lingkungan anu teu diparios.

Taktik pertahanan sapertos ngabendung, diking sareng ngalihkeun kedah dianggo pikeun nyandak leyuran busa / cai ka daérah anu cocog pikeun dikandung dugi ka tiasa dihapus ku kontraktor pembersih bahan bahaya.

Latihan sareng FOAM

Aya busa pelatihan khusus anu disayogikeun ti seueur pabrik busa anu nyonto kana AFFF nalika latihan langsung, tapi henteu ngandung flourosurfactants sapertos PFC. Foam latihan ieu biasana biodegradable sareng gaduh dampak lingkungan anu minimal; aranjeunna ogé tiasa aman dikirim ka pabrik pengolahan limbah lokal pikeun diolah.

Henteuna flourosurfactants dina busa latihan hartosna yén éta busa gaduh résistansi ngabeuleum-balik anu ngirangan. Salaku conto, busa latihan bakal nyayogikeun panghalang uap awal dina seuneu cair anu kaduruk hasilna dipareuman, tapi simbut busa éta bakal gancang rusak.

Éta mangrupikeun hal anu saé tina sudut pandang instruktur sabab hartosna anjeun tiasa ngalaksanakeun langkung skenario latihan sabab anjeun sareng murid anjeun henteu ngantosan simulator latihan janten siap deui.

Latihan latihan, khususna anu ngagunakeun busa lengkep, kedah nyertakeun bekel pikeun ngumpulkeun busa anu dibéakkeun. Sahenteuna, fasilitas latihan seuneu kedah ngagaduhan kabisa pikeun ngumpulkeun solusi busa anu digunakeun dina skénario latihan pikeun ngalirkeun ka fasilitas pangolahan cai limbah.

Sateuacan ngaleupaskeun éta, fasilitas pangolahan cai limbah kedah diwartosan sareng ijin dikabulkeun ka petugas pemadam kebakaran pikeun agénna dileupaskeun dina tingkat anu parantos ditangtoskeun.

Pasti kamajuan sistem induksi pikeun busa Kelas A (sareng panginten kimia agén) bakal teras maju sakumaha anu parantos di dasawarsa katukang. Tapi ngeunaan konsentrasi busa Kelas B, usaha pamekaran kimia agén sigana parantos beku dina waktosna sareng ngandelkeun téknologi dasar anu aya.

Ngan ti saprak dikedalkeunna peraturan lingkungan hirup dina dasawarsa katukang kapayun AFFFs dumasar fluorin gaduh pabrik busa pemadam kebakaran nyandak tantangan ngembangkeun serius. Sababaraha produk bébas fluor ieu mangrupikeun generasi kahiji sareng anu sanésna generasi kadua atanapi katilu.

Aranjeunna bakal teras mekar dina kimia kimia agén sareng kinerja pemadam kebakaran sareng tujuan pikeun ngahontal performa tinggi dina cairan anu kaduruk sareng kaduruk, ningkat résistansi bakar-balik pikeun kaamanan petugas pemadam kebakaran sareng nyayogikeun mangtaun-taun tambahan tina kahirupan rak kusabab busa anu diturunkeun tina protéin. 


Pos waktos: Aug-27-2020